Bespanservice

Tennisracket bespannen

 Klik hier om uw racket te laten bespannen

Een goede bespanning is essentieel bij tennis. Bezuinig vooral niet op de bespanning van het racket. De snaren zijn namelijk de belangrijkste factor van het tennisracket. Dit heeft vooral te maken met de demping, rendement, gevoel, precisie en controle. U kunt bepaalde blessures en een tennisarm voorkomen door uw snaren minimaal 1 keer per jaar te laten vervangen, ook al is de snaar nog niet door.

Dijor heeft een professionele  bespanservice, die het gehele jaar in Hilversum, Loosdrecht en omstreken de bespanning van uw tennisracket kunnen verzorgen. U hoeft dus nooit zonder tennisracket te zitten,  want hij is de dezelfde dag (indien nodig) klaar! Dijor zorgt voor een goed bespannen tennisracket met een bespanning die bij uw speelstijl past.

Waarom is de bespanning zo belangrijk?

Het is alweer heel wat jaren geleden dat er uitsluitend met houten rackets werd gespeeld. Deze waren zwaar. Dit was echter geen probleem omdat het tennisspel trager was, men had wat meer tijd om een goede achterzwaai te maken en het gewicht van het racket ‘in de slag’ te gebruiken. Door deze factoren was de bespanning niet van essentieel belang. Tegenwoordig is het tennisspel veel sneller geworden. De bal komt met een hogere snelheid naar je toe, men moet sneller omschakelen van forehand naar backhand. Gewicht is nu bij veel speltypes (net-, serve- en volleyspel) ongewenst.

 Je bent te laat en er ontstaat risico van arm of schouderproblemen. Als gevolg van deze ontwikkelingen zijn lichtere rackets op de markt gekomen en is overgeschakeld op kleinere en daardoor meer comfortabele gripmaten. Door dit alles is de bespanning het belangrijkste onderdeel van het racket geworden. Onderzoeken hebben aangetoond dat de uiteindelijke speeleigenschappen van het racket voor 60% worden bepaald door de bespanning.

Voor optimaal spelplezier:

1 x per week spelen: elk voorjaar een nieuwe bespanning
2 x per week spelen: 2 x per jaar een nieuwe bespanning

 Klik hier om uw racket te laten bespannen